För 4 personer800 g vildsvinsfärs1 msk chiliflakes1 msk nymald spiskummin1 ägg1 dl ströbröd / maizena 1 vitlök, riven1 gul lök, finhackadYOGHURTDIPP3 dl turkisk yoghurt2 msk sweet chili1 msk sesamolja1 msk hot sauceFärsk koriander
Gör så härVildsvinsköttbullar1. Blanda alla ingredienser och låt smeten vila ca 2 timmar.2. Forma köttbullar och stek de runda små godingarna gyllenbruna i smör och olja.
3. Blanda alla ingredienser och servera tillsammans med köttbullarna.
Anders vildsvinsköttbullar med kryddig yoghurtdipp
Ingredienser
För 4 personer
800 g vildsvinsfärs
1 msk chiliflakes
1 msk nymald spiskummin
1 ägg
1 dl ströbröd / maizena
1 vitlök, riven
1 gul lök, finhackad
YOGHURTDIPP
3 dl turkisk yoghurt
2 msk sweet chili
1 msk sesamolja
1 msk hot sauce
Färsk koriander
Gör så här
Vildsvinsköttbullar
1. Blanda alla ingredienser och låt smeten vila ca 2 timmar.
2. Forma köttbullar och stek de runda små godingarna gyllenbruna i smör och olja.
Yoghurtdipp
Yoghurtdipp
3. Blanda alla ingredienser och servera tillsammans med köttbullarna.
TIPS! Ta med den färdiga köttbullssmeten i en spritspåse. Då blir det lätt att servera nystekta köttbullar utan kladdiga händer eller bunkar. Perfekt när du är ute i skogen till exempel!
TIPS! Ta med den färdiga köttbullssmeten i en spritspåse. Då blir det lätt att servera nystekta köttbullar utan kladdiga händer eller bunkar. Perfekt när du är ute i skogen till exempel!