Till 4 personer1 kg vildsvinskött slkuret i 2x2 cm tärningar (gärna bog, fransyska, ytterlår eller rostbiff)2 klyftor vitlök1 gul lök, hackad2 msk tomarpuré3 paprikor, gärna olika färger1 st lagerblad1 msk brödkummin1 tsk chilipulver1/2 tsk cayennepeppar1 msk paprikapulver1/2 citron, zest och saftSalt och pepparOlja till stekningCa 1 liter vatten1 tärning grönsaksbuljongEv. 4 potatisar i små tärningar som läggs i 15 min innan servering
Gör så här1. Skär köttet i 2x2 cm tärningar och bryn dem i en kastrull. Ta bara lite kött i taget i stekpannan. Lägg över i en gryta eller tjockbottnad kastrull.2. Fräs även hackad lök och tärnad paprika och lägg över i kastrullen.3. Tillsätt tomatpuré, citron och kryddor, häll i vatten så att det täcker och låt gulaschen koka tills köttet är mört.4. Om du vill ha gulaschen lite matigare kokar du potatistärningar nästan
mjuka och låter dem koka med i gulaschen de sista minuterna innan servering.5. Toppa med lite rivet citronskal vid servering, och servera med gräddfil och ett gott bröd.
Gulasch på vildsvin
Gulasch på vildsvin – en mustig viltgryta
Denna rustika gulasch bjuder på djupa smaker från vildsvinskött, paprika och aromatiska kryddor. Långkoket gör köttet mört och fyller köket med härliga dofter. Servera med gräddfil, en skiva gott bröd och njut av en värmande rätt som passar perfekt för kyliga dagar!
Denna rustika gulasch bjuder på djupa smaker från vildsvinskött, paprika och aromatiska kryddor. Långkoket gör köttet mört och fyller köket med härliga dofter. Servera med gräddfil, en skiva gott bröd och njut av en värmande rätt som passar perfekt för kyliga dagar!
Ingredienser
Till 4 personer
1 kg vildsvinskött slkuret i 2x2 cm tärningar (gärna bog, fransyska, ytterlår eller rostbiff)
2 klyftor vitlök
1 gul lök, hackad
2 msk tomarpuré
3 paprikor, gärna olika färger
1 st lagerblad
1 msk brödkummin
1 tsk chilipulver
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk paprikapulver
1/2 citron, zest och saft
Salt och peppar
Olja till stekning
Ca 1 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong
Ev. 4 potatisar i små tärningar som läggs i 15 min innan servering
Gör så här
1. Skär köttet i 2x2 cm tärningar och bryn dem i en kastrull. Ta bara lite kött i taget i stekpannan. Lägg över i en gryta eller tjockbottnad kastrull.
2. Fräs även hackad lök och tärnad paprika och lägg över i kastrullen.
3. Tillsätt tomatpuré, citron och kryddor, häll i vatten så att det täcker och låt gulaschen koka tills köttet är mört.
4. Om du vill ha gulaschen lite matigare kokar du potatistärningar nästan
mjuka och låter dem koka med i gulaschen de sista minuterna innan servering.
mjuka och låter dem koka med i gulaschen de sista minuterna innan servering.
5. Toppa med lite rivet citronskal vid servering, och servera med gräddfil och ett gott bröd.