1 dl sesamfrön1 dl pumpakärnor1 dl solroskärnor1 dl majsmjöl1/2 dl hela linfrön1/2 tsk salt1/2 dl rapsolja2 dl kokande vatten
Fröknäcke kan vara det enklaste och godaste som finns när det kommer till frukost då det går att smaksätta med i princip vad som helst. Här hittar du en variant som du enkelt snor ihop på ett par minuter och som sedan sköter sig självt i ugnen. Toppa med en god röra, en skiva ost eller bara ett lager smör.
Glutenfritt fröknäcke
Fröknäcke kan vara det enklaste och godaste som finns när det kommer till frukost då det går att smaksätta med i princip vad som helst. Här hittar du en variant som du enkelt snor ihop på ett par minuter och som sedan sköter sig självt i ugnen. Toppa med en god röra, en skiva ost eller bara ett lager smör.
Ingredienser
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrön
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
3. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten.
4. Låt svälla ca 15 minuter.
5. Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 1-1½ timme.