Pajformar
Matpaj eller efterrättspaj? Vad du än är sugen på behöver du en pajform. Vi har små och stora pajformar i olika material och från olika varumärken. Hitta pajformen du söker hos oss på Cervera.
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Designer
Färg
Pris
kr
kr
74 produkter
40 av 74 produkter
En hemlagad paj tilltalar de allra flesta. En paj är perfekt att förbereda och plocka fram till lunchen, middagen, buffén eller att spara som matlådemat. Det finns en stor variation pajer och många olika pajformer, beroende på vad du föredrar att tillaga din paj i.
Pajform keramik
En form i keramik känns klassisk. Det praktiska med en form i keramik är att du kan tillaga pajen i pajformen och även servera ur den. Den är fin att ställa fram på bordet och är lätt att få helt ren. En pajform i porslin kan du diska i diskmaskin. De flesta porslinformar har också en riktigt bra tålighet när det kommer till temperaturer, en del tål mellan minus 30 grader och upp till 350 grader. På så sätt kan du tillaga matpajer och efterrättspajer som ska frysas i frysen. Du kan även förvara pajformen med pajen i frysen för att plocka fram den ska ätas. Paj är ju som bekant perfekt mat att förbereda.
Pajform non-stick
Med en pajform i teflon eller ett annat non-stick-material slipper du pajskal eller pajfyllning som fastnar i pajformen. I stället är pajen lätt att avlägsna. Beläggningen gör även att värmen fördelar sig på ett jämt sätt, på så sätt gräddas pajen till perfektion.
Pajform bleckplåt
Vi har även formar i bleckplåt. Bleckplåt är ett praktiskt material att använda i köket. Metallen har en skyddande yta som gör att den inte rostar, utan i stället fortsätter att se som ny ut år efter år.
Le Creuset pajform
Le Creuset är keramikföretaget med historia. Deras karaktäristiska glaserade stengods är tåligt och kommer att vara med dig under en riktigt lång tid. Pajformarna tål temperaturer så låga som minus 18 grader och så höga som uppemot 260 grader, men flytta inte pajformen direkt från frysen till ugnen och vice versa. Stengodset är vackert och pålitligt och har du väl börjat investera i stengods från Le Creuset kommer du antagligen ha svårt att inte utöka din samling.
Pajform hög kant
En form med hög kant passar bra om du vill göra en paj med mycket fyllning, utan att behöva riskera att någon ska rinna ut.
Små pajformar
Små pajformar är perfekta om du vill göra portionsstora pajer. Antingen för att servera på middagen, ta med på picknicken eller för att duka upp på buffén. I en portionsstor form kan du göra såväl förrätter som efterrätter. Vi har små pajformar i stengods, bleckplåt och kolstål. Med andra ord lär du hitta den form som passar just dina behov bäst.
Pajform med löstagbar botten
En form med löstagbar botten är riktigt praktisk. Låt pajen grädda och ta bort kanterna för att kunna servera pajen direkt på sin botten. Serveringen blir snyggare och det är dessutom lättare att skära i pajen. Vi har pajformar med löstagbar botten i flera olika storlekar.