Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Gasbrännare

Med en gasbrännare kan du bränna sockret på din crème brulée eller ge ditt kött eller potatismos en fin färg. Gasbrännaren har många användningsområden och sätter en fin touch på det som du har tillagat.
Gasbrännare
Gasbrännare
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Färg
Pris
kr
kr
13 produkter
13 av 13 produkter
Gasbrännare, handsalamander, creme brulée-brännare … kärt barn har många namn. Gasbrännaren har även många funktioner. Använd den till förrätten, huvudrätten och efterrätten.
Med en gasbrännare få du en riktigt lyxig känsla på det du lagar. Maten får den där touchen som är svår att uppnå utan de rätta köksredskapen. Trots det är det inte alls svårt. Allt du behöver göra är att hålla brännaren över det du tillagar och snart har du fått önskat resultat.

Brännare mat

Vill du få en fin grillyta på köttbiten eller fisken, men känns det lite mastigt att dra på grillen? I ett sådant fall är gasbrännaren perfekt! Allt du behöver göra är att knäppa i gång brännaren och hålla den över ytan som du vill ge extra textur och smak.
Brännaren är lätt att förvara och lätt att använda. Det gör att du inte behöver spara på att ta fram den enbart till särskilda tillfällen. Varför inte lyxa till vardagsmaten med hjälp av din gasbrännare?

Creme brulee brännare

Creme brulee är en populär efterrätt. Det är inte så konstigt. Smaken och de olika texturerna gör att efterrätten är lätt att tycka om.
Ge din crème brulée sin karaktäristiska färg och konsistens med en bryléebrännare. Crème brulée betyder på franska ”bränd grädde”. Efterrätten består av socker, ägg, grädde, mjölk och vanilj.

Brylépudding

Brylépudding är inte detsamma som crème brulée, men ibland används brylépudding för att beskriva crème brulée och vice versa. Brylépudding är en pudding med karamellsås. Puddingen är inte lika fast som crème bruléen, som serveras i en form och är täckt med ett lager bränt socker.

Creme brulee eller crème brulée?

Crème brûlée är stavat enligt Frankrikes äldre stavningsreform. Crème brulée är stavad enligt den stavningsreform som nu används i Frankrike. Men nog kan det vara lätt att blanda ihop tecknen, kanske blir det ibland créme brulee eller creme brulee?

Creme brulee sous vide

Creme bruleen kan antingen tillagas i små ugnsformar i ugn eller enligt sous-vide. Testa olika sätt för att få fram din bästa creme brulee.

Maillardreaktion

När råvaror utsätts för höga temperaturer, 140–160 grader, uppstår en kemisk reaktion mellan aminosyror och kolhydrater. Denna kemiska reaktion gör att nya smakmolekyler uppstår.
Reaktionen känns igen på att det är fler smaker som uppstår i samband med att råvaran får en rostad färg. Ett annat exempel, förutom när du använder en gasbrännare, är när du rostar bröd i en brödrost.
Maillardreaktionen är döpt efter kemisten Louis-Camille Maillard.

I vilken mat kan reaktionen uppstå?

Maillardreaktionen kan uppstå i bland annat bröd, choklad, kaffe och kött.

Gas till brännare

Hos oss på Cervera hittar du även gas till din brännare. En del brännare har en bränntid på upp till två timmar, på så sätt kan du använda den länge innan du behöver fylla på med ny gas.

Gaständare till grillen

De flesta tändare kan du även använda om du vill tända upp grillen eller marschallerna.

Varumärken

Vi har gasbrännare från Anders Petter, Ibili, Masterclass, Rösle och Satake.