Slow cooker
Tycker du om vällagad mat, men inte att stå timmar i köket? Tyvärr är det en ekvation som sällan går ihop, förrän nu. En slow cooker, eller slökokare, kräver minimal ansträngning från ditt håll, samtidigt som maten blir godare än någonsin. Vi har slow cookers från Crock-Pot, Hamilton Beach och Sage. Hitta din favorit och börja med slow cooking redan i dag!
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Färg
Pris
kr
kr
7 produkter
7 av 7 produkter
Hur lagar man mat med en slow cooker?
Att laga mat med en slökokare är riktigt lätt. Hitta ett recept för att det ska bli så bra som möjligt, eller testa att experimentera dig fram.
En slow cooker tillagar maten under lång tid, men kräver ingen uppsikt under tiden. På morgonen kan du fylla din slökokare med det du önskar för att sedan komma hem på kvällen efter en heldag på jobbet och då ha maten klar. Man skulle kunna kalla det långkok och snabbmat i ett. Slow cookern kräver nämligen minimal ansträngning från ditt håll.
Värmen i maskinen kommer från sidan, i stället för botten. Det gör att maten inte bränner fast i kastrullens botten.
Recept slow cooker
Söker du runt lite på internet kommer du snart hitta en uppsjö av olika recept. Både proffs- och hemmakockar uppskattar att experimentera med sin slökokare. Eftersom du kan ställa in köksmaskinen i olika värmelägen kan du anpassa inställningen utefter vad du ska laga. Du kan tillaga grönsaker, kyckling, högrev, soppa, efterrätter och mycket mer än så. Börja med att exempelvis testa vårt slow cooker-recept på Vegetarisk chili med sötpotatis.
Tips
För bästa resultat:
- • Använd rätt mängd vätska, det vill säga undvik för mycket vätska. Vätskan kokar inte bort som den gör på spisen.
- • Bryn köttet i stekpannan innan du kokar det i köksmaskinen om du vill att det ska ha en yta.
- • Öppna inte locket innan tillagningen är färdig.
- • Vill du göra en smakrik sås är köksmaskinen perfekt.
- • Laga maten en dag innan du ska servera den. Det gör den bara ännu mer smakrik.
Varför slow cooker
I en slökokare behålls alla näringsämnen. Det är därför nyttigt, det kräver väldigt lite tid från dig och smaken på det du tillagar blir fantastisk. Det är även ekonomiskt både eftersom du inte behöver köpa dyrt kött eller färska grönsaker, i slökokaren kommer allt till sin rätt. Kött blir mört och grönsaker behåller sin spänst. Inte heller kräver den tid, tvärtom slipper du avsätta massor med tid för matlagning.
Är du fortfarande inte helt övertygad? Läs våra fem anledningar att använda en slow cooker.
Tryckkokare
En elektrisk tryckkokare påminner på många sätt om slökokaren, men i stället för ett långkok kokar maten i stället snabbare. Med en tryckkokare kan tillagningstiden bli upp till 70 procent snabbare. Det innebär att du spar både tid och energiförbrukning. Det är dessutom lätt att laga mat med en tryckkokare, tack vare de förinställda programmen behöver du oftast bara trycka på en knapp.
Historia
Långkok har funnits med länge i människans historia. Den speciellt framtagna köksmaskinen fick stort genomslag under 1970-talets USA. Idag finns slökokare i nästan varje hem i USA. Även i Sverige har långkoket länge funnits med, även om slökokaren har varit lite senare med att göra entré här. Med en vardag som kräver alltmer tid utanför hemmet välkomnas nu slökokaren med öppna armar av många. Du kan vara på jobbet eller ta den där härliga helgpromenaden, samtidigt som maten lagas. Sedan ungefär 2010 har slökokaren funnits även i Sverige. Och om du frågar oss är den här för att stanna.