Brödformar
En brödform är praktisk när du ska baka bröd. Brödformen gör att brödet får den form du önskar. Vi har flera olika brödformar, i olika material, från olika varumärken.
Bland våra bakredskap hittar du bland annat baguettformar, bakdukar, kavlar, ugnsdukar och mycket mer.
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Färg
Pris
kr
kr
229 produkter
40 av 229 produkter
Baka bröd i form
Älskar du att baka bröd? Eller har du kanske bestämt dig för att bli en brödbakare? Då har du kommit helt rätt. Hos oss på Cervera hittar du bakredskap som kommer väl till pass när det är dags för brödbaket, däribland brödformar. Med en form kan du ha kontroll över brödet, både när det jäser och när det gräddas.
Baka formbröd och limpor i våra smidiga brödformar.
Brödform eller jäskorg?
Brödformen passar riktigt bra för lösa degar och rågbrödsdegar. I en form får brödet ett ordentligt stöd och det är därför, enligt vissa, något lättare att baka i en form, än en jäskorg. Detta eftersom du kan ha kontroll över degen, på ett annat sätt än om du använder en jäskorg.
Om du jäser brödet direkt i brödformen, i stället för i en jäsform, kan brödet få mindre hål om du gör surdegsbröd. Låter du degen jäsa i brödformen får det även mer regelbundna hål, även kallat inkråm. Här handlar det om vad du föredrar. Varför inte variera mellan att använda dig av en form och en jäskorg?
Fördelar med att baka i brödform
En brödform kan underlätta bakandet på flera sätt.
Fördelar med att baka i brödform:
- Det är lättare att grädda bröd i en form. Degen hålls på plats och brödet jäser uppåt.
- Gräddas flera bröd åt gången jäser de inte ihop om degen är placerad i brödformar. Om flera bröd jäser ihop förstörs degens ytskikt och därmed kommer brödet inte att jäsa så mycket som det skulle kunna göra.
- Det går att grädda mer bröd åt gången om de gräddas i en brödform, eftersom brödformen tar mindre plats i ugnen.
Flera brödformar
En fördel med att baka med brödform är att du kan baka mer bröd på en och samma gång. Brödet kan jäsa bredvid varandra i brödformarna och gräddas bredvid varandra i ugnen, utan att jäsa ihop. Tänk då bara på att du har fler brödformar.
Brödform med hål
En form med hål är perfekt om du vill att brödets yta ska gräddas jämt. Ytan blir mer krispig om formen har små hål. Du slipper också riskera att botten inte blir ordentligt jäst. Hålen underlättar med andra ord mycket. Passar lika bra om du ska baka paj eller bröd.
Stor eller liten
Vi har brödformar i flera olika storlekar. Välj den storlek som passar dig bäst. Vill du göra en större brödlimpa eller en lite mindre?
Recept på bröd i brödform
Du kan göra alla möjliga sorters bröd i en form. Exempel på bröd som du kan göra är filmjölksbröd med bananer och valnötter som inte behöver jäsa
Material
Vi har brödformar i flera olika material. Varje material har sin fördel. Vare sig du söker en form med non-stick-beläggning, i kolstål, silikon eller gjutjärn hittar du det i vårt breda sortiment.
En brödform med non-stick-beläggning gör att brödet lätt lossnar från brödformen.
Varumärken
Vi har brödformar från Le Creuset, MasterClass, Pyrex, Lodge och Blomsterbergs.