Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Misosoppa4 portioner1 liter valfri buljong efter smak, förslagsvis grönsaks- fisk- eller kycklingbuljong10 cm kombu-alg1 tsk dashi-buljongpulver5 msk misopasta5 msk wakame-alger eller annan valfri alg200 gram tofuEn halv purjolök eller 1-2 salladslökar3 msk ljus japansk sojasås om så önskas
Gör så här1. Lägg kombu-algen i buljongen och koka upp. Låt den sedan sjuda i cirka 10 minuter. Om du inte har färdig buljong går det lika bra att koka algen i vatten med valfri buljongtärning.2. Blanda i dashi-pulvret, misopastan och valfria alger. Låt sjuda i minst 5 minuter till.3. Under tiden skär du tofun i små tärningar. Tillsätt dem sedan i soppan och låt bli varma.4. Skölj, rensa och finstrimla purjolök eller salladslök. Strö över soppan.5. Smaka av soppan med ljus soja efter smak för att ge den där fina sältan.6. Dags att servera! Häll upp misosoppan varm i små skålar. För den som vill kan man garnera med ytterligare purjolök och alger efter smak.

Misosoppa

Miso
Ingredienser
4 portioner

1 liter valfri buljong efter smak, förslagsvis grönsaks- fisk- eller kycklingbuljong
10 cm kombu-alg
1 tsk dashi-buljongpulver
5 msk misopasta
5 msk wakame-alger eller annan valfri alg
200 gram tofu
En halv purjolök eller 1-2 salladslökar
3 msk ljus japansk sojasås om så önskas

Gör så här

1. Lägg kombu-algen i buljongen och koka upp. Låt den sedan sjuda i cirka 10 minuter. Om du inte har färdig buljong går det lika bra att koka algen i vatten med valfri buljongtärning.
2. Blanda i dashi-pulvret, misopastan och valfria alger. Låt sjuda i minst 5 minuter till.
3. Under tiden skär du tofun i små tärningar. Tillsätt dem sedan i soppan och låt bli varma.
4. Skölj, rensa och finstrimla purjolök eller salladslök. Strö över soppan.
5. Smaka av soppan med ljus soja efter smak för att ge den där fina sältan.
6. Dags att servera! Häll upp misosoppan varm i små skålar. För den som vill kan man garnera med ytterligare purjolök och alger efter smak.