Ca 40 st 2 paket saffran à 0,5 gSaft från en halv lime eller citron200 g smör2 dl socker1 dl ljus sirap2 tsk bakpulver2 msk vaniljsocker5 dl vetemjöl1-2 dl russinPärlsocker till garnering
Gör så här1. Lägg russinen i blöt i vatten minst 1h innan du börjar baka kakorna.2. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.3. Lägg saffranspulvret i en skål och pressa ner saft från lime eller citron i den. Rör om ordentligt.4. Vispa smör med saffran, sirap och socker till en gul och fluffig smet.5. Sikta ner de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ihop bara precis tills att du får en deg.6. Tillsätt russinen och arbeta samman degen bara precis tills att de fördelat sig jämnt i degen.7. Dela degen i 4 delar och forma 4 längder på plåtarna (2 längder per plåt).8. Tryck till varje längd med fingrarna eller gaffel (platta inte ut degen, de behöver fortfarande marginal att smälta ut när de gräddas).9. Garnera med pärlsocker och grädde dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills att de inte längre är glansiga, fått lite färg på kanterna men fortfarande är mjuka i mitten.10. Låt längderna svalna på plåten innan du skär upp i snittkakor.11. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.
Lussebullesnittar
Ingredienser
Ca 40 st
2 paket saffran à 0,5 g
Saft från en halv lime eller citron
200 g smör
2 dl socker
1 dl ljus sirap
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1-2 dl russin
Pärlsocker till garnering
Gör så här
1. Lägg russinen i blöt i vatten minst 1h innan du börjar baka kakorna.
2. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
3. Lägg saffranspulvret i en skål och pressa ner saft från lime eller citron i den. Rör om ordentligt.
4. Vispa smör med saffran, sirap och socker till en gul och fluffig smet.
5. Sikta ner de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ihop bara precis tills att du får en deg.
6. Tillsätt russinen och arbeta samman degen bara precis tills att de fördelat sig jämnt i degen.
7. Dela degen i 4 delar och forma 4 längder på plåtarna (2 längder per plåt).
8. Tryck till varje längd med fingrarna eller gaffel (platta inte ut degen, de behöver fortfarande marginal att smälta ut när de gräddas).
9. Garnera med pärlsocker och grädde dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills att de inte längre är glansiga, fått lite färg på kanterna men fortfarande är mjuka i mitten.
10. Låt längderna svalna på plåten innan du skär upp i snittkakor.
11. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.