0,5 dl strösocker2 dl koncentrerad flädersaft1 vaniljstång6-8 hela kryddnejlikor1 stjärnanis1 kanelstång1 bit torkad ingefära50 cl torrt vitt vin
Gör så här1. Lägg alla torra ingredienser i en glasburk med lock och slå på flädersaften. Låt dra upp till ett dygn i kylen men minst 8 timmar.2. När det är glöggdags - sila bort kryddorna och tillsätt det vita vinet. Värm glöggen, den ska inte koka bara ryka. Smaka av och späd ytterligare om det behövs.3. Servera i glöggkoppar eller glas som tål värme med en skiva apelsin, sultanarussin och sötmandlar.
Julig fläderglögg
Ingredienser
0,5 dl strösocker
2 dl koncentrerad flädersaft
1 vaniljstång
6-8 hela kryddnejlikor
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 bit torkad ingefära
50 cl torrt vitt vin
Gör så här
1. Lägg alla torra ingredienser i en glasburk med lock och slå på flädersaften. Låt dra upp till ett dygn i kylen men minst 8 timmar.
2. När det är glöggdags - sila bort kryddorna och tillsätt det vita vinet. Värm glöggen, den ska inte koka bara ryka. Smaka av och späd ytterligare om det behövs.
3. Servera i glöggkoppar eller glas som tål värme med en skiva apelsin, sultanarussin och sötmandlar.