Tid: 20 min4,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver3 dl mjölk1 dl vispgrädde1 dl vichyvatten100 g smör1 msk socker1 krm salt
Gör så här 1. Smält smöret och låt det svalna.2. Sikta ner mjölet i en bunke. Tillsätt bakpulver, socker och salt. Rör om.3. Ha i mjölk och grädde. Rör om, vispa inte. Om det blir några klumpar kvar så är det inte hela världen.4. Tillsätt smöret. Rör om tills smöret är inarbetat i smeten.5. Ha i vichyvattnet och rör om tills smeten är jämn.6. Värm upp våffeljärnet ordentligt. Då menar jag ordentligt. Ha i smeten och låt gräddas tills de fått ordentligt med färg.7. Lägg upp på ett galler så behåller de frasigheten.TIPS!
Frasvåfflor à la Matgeek
Frasvåfflor à la Matgeek – hemligheten bakom perfekta våfflor
Dessa våfflor är otroligt frasiga och smakrika, tack vare några enkla knep. Kylskåpskalla ingredienser, vichyvatten och rätt teknik gör susen. Perfekta för både frukost och fika – servera med sylt och grädde eller dina favorittillbehör!
Dessa våfflor är otroligt frasiga och smakrika, tack vare några enkla knep. Kylskåpskalla ingredienser, vichyvatten och rätt teknik gör susen. Perfekta för både frukost och fika – servera med sylt och grädde eller dina favorittillbehör!
Ingredienser
Tid: 20 min
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl vichyvatten
100 g smör
1 msk socker
1 krm salt
Gör så här
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Sikta ner mjölet i en bunke. Tillsätt bakpulver, socker och salt. Rör om.
3. Ha i mjölk och grädde. Rör om, vispa inte. Om det blir några klumpar kvar så är det inte hela världen.
4. Tillsätt smöret. Rör om tills smöret är inarbetat i smeten.
5. Ha i vichyvattnet och rör om tills smeten är jämn.
6. Värm upp våffeljärnet ordentligt. Då menar jag ordentligt. Ha i smeten och låt gräddas tills de fått ordentligt med färg.
7. Lägg upp på ett galler så behåller de frasigheten.
TIPS! Hemligheten bakom Matgeeks frasiga våfflor är att inte vispa smeten och att se till att alla ingredienser (förutom smöret) är kylskåpskalla!