Till 2 portioner 2 skivor entrecôte av högsta kvalitet, à 200 g4 kvistar färsk rosmarin3-4 klyftor vitlökOlivolja, extra virginNymald svartpeppar
Gör så här1. Hetta stegvis upp stenen till ca 220°C.2. Krossa vitlöksklyftorna med bladet på en kockkniv och gnid in saltstenen med klyftorna.3. Banka sönder hela kvistar rosmarin med knivens rygg. Lägg dem på stenen och ringla på 1 msk olivolja.4. Låt fräsa till och lägg sedan på köttskivorna. Peppra rejält och låt stekas i cirka 4 minuter per sida. Inget salt behövs.5. Serveras med en vacker grön bistrosallad, dressad lätt med olja, citron, salt och peppar.
Entrecôte med rosmarin och vitlök
Ingredienser
Till 2 portioner
2 skivor entrecôte av högsta kvalitet, à 200 g
4 kvistar färsk rosmarin
3-4 klyftor vitlök
Olivolja, extra virgin
Nymald svartpeppar
Gör så här
1. Hetta stegvis upp stenen till ca 220°C.
2. Krossa vitlöksklyftorna med bladet på en kockkniv och gnid in saltstenen med klyftorna.
3. Banka sönder hela kvistar rosmarin med knivens rygg. Lägg dem på stenen och ringla på 1 msk olivolja.
4. Låt fräsa till och lägg sedan på köttskivorna. Peppra rejält och låt stekas i cirka 4 minuter per sida. Inget salt behövs.
5. Serveras med en vacker grön bistrosallad, dressad lätt med olja, citron, salt och peppar.