Tacos på tre sätt
Fastnat i samma gamla hjulspår till fredagstacon? Ett smart tips från Frida Lund (@goda.grejer) - utgå i från samma grund med växla tillbehören!
Fishtacos på torsk är en favorit hos de flesta och ett smart sätt att få barnen att äta mer fisk! Genom att växla tillbehören förvandlas det snabbt från en till tre olika rätter att snabbt slänga ihop på fredagen!
Grundrecept fishtaco
400 g torsk
2 ägg
1,5 dl mjöl
2 dl panko
7 dl raps
2 ägg
1,5 dl mjöl
2 dl panko
7 dl raps
Skär torsken i lagon stora bitar och panera sedan först i mjöl, ägg ooch sedan panko. Värm olja till 170 grader och fritera sedan varje bit ca 2 minuter.
Version 1
200 g vitkål
1 avokado
1/5 dl gräddfil
1 kruka koriander
1 msk olivolja
Zest från 1/2 lime
Salt och peppar
1 avokado
1/5 dl gräddfil
1 kruka koriander
1 msk olivolja
Zest från 1/2 lime
Salt och peppar
Mandolina vitkål. Mosa avokado tillsammans med gräddfil. Hacka koriander och blanda sedan samma alla ingredienser till en avocadoslaw.
Version två
1 pkt fryst mango
1/2 gurka
1 msk sesamolja
1 tsk sesamfrön
Salt och peppar
1/2 gurka
1 msk sesamolja
1 tsk sesamfrön
Salt och peppar
Tina mango, hacka gurka och blanda sedan ner sesamolja och sesamfrö. Toppa med salt och peppar.
Tillbehör tre
1 pkt fryst majs
1 msk smör
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl parmesan, riven
1 liten röd chili
1/2 fänkål
1 msk smör
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl parmesan, riven
1 liten röd chili
1/2 fänkål
Stek majsen i smöret ett par minuter till den fått färg. Sista minuten riv ner vitlök och hacka chili och gå ner med den. Ta av från platta och vänd ner parmesan och mandolina sedan fänkål över.