Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Så gör du sommarens snyggaste iskuber

Så gör du sommarens snyggaste iskuber
Så gör du sommarens snyggaste iskuber
Att göra trendig och vacker is för sommarens (många!) drinkar är både enkelt och roligt! Det här är vår guide för hur du gör det på bästa sätt.
För att göra snygg is till sommarens alla fester behöver du:
1. Isformar. Använd stora isformar, helst silikon för att enkelt kunna ta ut isbitarna. Det finns många olika varianter och storlekar på formarna. Allt ifrån vanliga traditionella iskuber, till jättestora kuber, avlånga pinnar eller stora runda klot.
2. Frukt. Exempelvis skivor av citron, lime, apelsin, bär som hallon, blåbär, jordgubbar, etc.
3. Ätliga blommor. Exempelvis lavendel, violer, rosor, hibiskus, tagetes eller blåklint.
4. Örter. Exempelvis rosmarin, timjan eller annan färsk grydda som du tycker är vacker.
5. Vatten, såklart! Tips: filtrerat eller destillerat vatten ger klarare is utan bubblor, men är en smärre konst i sig att få till.
Image

Så här gör du vackra isbitar

1. Förbered ingredienserna - tvätta frukt och blommor noggrant. Skiva frukten tunt eller använd små bitar som bär. Förbered blommorna genom att plocka av små blommor eller kronblad.
2. Dags att fylla isformarna. Placera frukt och blommor i isformarna. Försök att arrangera dem på ett estetiskt sätt.
3. Frys långsamt. Placera de preppade isformarna i frysen. För att få klarare is, frys långsamt genom att sätta formen i kylskåpet först i några timmar innan den flyttas till frysen. En annan metod för klar is är att koka vattnet först och låta det svalna innan du häller det i isformarna.
4. Tips för bästa resultat: Försök att placera blommorna och frukten så att de syns tydligt när isen har frusit. Om du vill att blommor och frukt ska stanna på specifika ställen i isbitarna, kan du frysa i lager. Lägg ett lager vatten, frys tills det är halvfast, placera frukt och blommor, fyll på med mer vatten och frys igen.