Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Baka Halloween

Recept för en kusligt god Halloween
Baka Halloween
Baka Halloween
Årets läskigaste högtid är alldeles runt hörnet och förväntningarna - inte minst bland de små – är höga. Inför årets Halloween, som sedvanligt äger rum den 31 oktober, har vi på Cervera tagit fram en rad underbara – och lite läskiga - recept tillsammans med dessert-entusiasten Cathrine Laurén från DessertArkivet som är perfekta att bjuda både små och stora på. Samlas tillsammans i köket för att baka Halloween och skapa lekfulla och smarriga Halloween-desserter och härliga minnen!
Ha en läskigt god Halloween!

5 tips när du ska baka till Halloween

  1. Använd skrämmande dekorationer. Använd svart och orange glasyr, spindelvävsmönster eller ätbara ögon på dina kakor och cupcakes. Geléfärger och sockerpasta är perfekt för att skapa små spöken, pumpor eller fladdermöss.
  2. Baka med halloweenformer. Använd bakformar i form av pumpor, häxhattar, spöken eller dödskallar för att ge bakverken en festlig känsla. Det är enkelt och ger det där lilla extra till dina bakverk.
  3. Lägg till höstsmaker i bakverken. Ingredienser som kanel, pumpapuré, äpple och muskot ger dina bakverk en höstig touch. En pumpapaj eller kanelbullar med en twist passar perfekt till Halloweenfikat.
  4. Skapa överraskningar inuti bakverken. Gör dina kakor extra spännande genom att fylla dem med något oväntat, som röd sylt eller choklad som rinner ut när man tar en tugga. Det blir som en "blodig" överraskning!
  5. Ljus och mörker i bakningen. Kombinera ljusa och mörka färger i dina bakverk för en dramatisk effekt. En chokladkaka med vit glasyr eller vaniljkakor med svart glasyr skapar en iögonfallande kontrast - perfekt till Halloween!